Karhukirje 1/2021

Suomen Metsänkävijät ryn vuosikokouksessa 15.11.2020 valittiin uusi hallitus. 

Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille!

Nykyinen hallitus:

Iiris Rekola (HeMe) PJ

Heikki Kotajärvi (ViMe) VPJ

Antti Karhunen (TuMe)

Riina Seppälä (JäMe)

Tuomas Mustapää (KMK)

Tuukka Pihlaja (JäMe)

Veera Melvasalo (HeMe)

Tulevia tapahtumia:

Mänkijäpäivät 9.-11.4. Kirkkonummella

Mänkijäpäivät kokoaa joka huhtikuu johtajaikäiset Metsänkävijät kahden päivän tapahtumaan. Hyvän ohjelman, seuran ja ruuan äärellä pohdimme päivän polttavia aiheita, kuulemme lippukuntien kuulumisia, iloja ja huolia, ja visioimme SuMe:n tulevaisuutta.

Mänkijäpäivien päätteeksi on SuMe ry:n vuosikokous, jossa mm. valitaan seuraavan kauden hallitus, päätetään budjetista ja sovitaan tulevien mänkijätapahtumien järjestäjälippukunnat.

Lisätietoa tapahtumasta tulee piakkoin. 

Sähkösanomakisojen tulokset

Sähkösanomakisa on nyt kisattu ja tulokset laskettu. Tiukan kamppailun jälkeen voittajiksi nousivat:

Valkoinen sarja

1. sija: 103 Pihkanokka, Jyväskylän Metsänkävijät

2. sija: 107 Tunturipöllöt x, Kirkkonummen Metsänkävijät 

3. sija: 110 Eagle 1, Kirkkonummen Metsänkävijät

Sininen sarja

1. sija: 212 WMK, Westendin Metsänkävijät

2. sija: 206 Nörttinallet, Kirkkonummen Metsänkävijät

3. sija: 209 Hamsteripossut, Kirkkonummen Metsänkävijät

Vihreä sarja

1. sija: 307 Papuäijät, Mynämäen Maahiset

2. sija: 304 EMT, Ankkuripartio

3. sija: 310 leijonat, Liedon Eränkävijät

Ruskea sarja

1. sija: 408 KiKKa3, Kaarinan Korpiklaani ry

2. sija: 404 Möhö, Siuntion Koskikarat ry – Sjundeå Strömstarar rf

3. sija: 413 Vanhat Jarrut, useista lippukunnista

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille! Tarkempiin pisteisiin ja oikeisiin vastauksiin voi tutustua metsänkävijät.fi. Valkoisen sarjan vartio 105 kuuluu todellisuudessa vihreään sarjaan, eikä näin ollen kilpaile palkintosijoista.

Ansiomerkkiuudistus

Tervehdys sinä ansiomerkeistä kiinnostunut mänkijäsisar tai -veli!

Vuoden alusta aloitetaan Mänkijöiden ansiomerkkien päivitystyö. Tarkoituksena on päivittää karhunkäpälien ja Suurmänkijämerkin säännöt vastaamaan tätä päivää sekä luoda niiden ja Mänkijämerkin käyttöä ja tilausta varten ohjeistus kaikille. Lisäksi pohditaan metsänkävijöiden tarvetta yhteiselle ansiomitalijärjestelmälle, jolla voitaisiin palkita ja kannustaa mänkijäpesteissä ansioituneita. Mikäli koet kiinnostusta aihetta kohtaan, ota 14.2.2021 mennessä yhteyttä Perttu Aimolaan, 040-831 8583 tai perttu.aimola@gmail.com.

Hoi sinä 15—18-vuotias partiolainen!

Unelmoitko Lapin erämaan hiljaisuudesta tai oletko aina halunnut järjestää oman vaelluksen?

Nyt sinulla on siihen mahdollisuus, sillä Suomen Metsänkävijät järjestää ensi kesänä (2021) vaelluksen, jonka tarkoitus on ensisijaisesti opettaa vaelluksen suunnittelua: mitä pitää ottaa huomioon vaellukselle lähtiessä, kuinka muonitus toimii ja kaikkea muuta olennaista.

Koronapandemia on huomioitu kokonaisuuden toteutuksessa, ja tarvittaessa vaelluksen ajankohtaa voidaan siirtää. Lähdemme kuitenkin liikkeelle siitä, että ensi kesänä nähdään!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! 

Keräämme listan kiinnostuneista ja selvitämme tämän jälkeen sitovat ilmoittautumiset, eli jos pienikin kiinnostus heräsi, niin viestiä tulemaan!

Partiovasemmalla, SuMen Erätoimikunta

Otso Lappalainen

+358 50 4901577

lappalainen.otso@gmail.com

Perhepartio

Perhepartio on monille lippukunnille jo entuudestaan tuttua, mutta vihdoin hyväksytty (2018) virallisestikin partion toimintamuodoksi. https://www.partio.fi/lippukunnille/partio-ohjelma/perhepartio/

Perhepartion järjestää aina lippukunta. Suomen Metsänkävijät haluaa tukea ja kannustaa mänkijöitä mukaan perhepartiotoimintaan!

Perhepartion tarkoituksena on muun partiokivan lisäksi:

  • partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti
  • keskeistä on tekemällä oppiminen sekä positiiviset luontokokemukset, ovathan mänkijät aika lailla erähenkistä porukkaa. Varsinainen partio-ohjelma aloitetaan vasta sudenpentuna (saavat isommatkin sisarukset toki olla mukana perhepartiossa). Perhepartion tunnus on orava.
  • tarjota entisille partiolaisille mahdollisuus palata takaisin partiotoimintaan jo ennen kuin heidän omat lapsensa aloittavat oman partiopolkunsa sudenpentuina seitsemän vuoden iässä
  • Perhepartion myötä uudetkin aikuiset EVP (ei-vielä-partiolaiset) pääsevät mukaan ja pysyvät tiiviimmin mukana lippukunnan toiminnassa – win-win tilanne josta kaikki hyötyvät!

Pyytäisin kaikkia metsänkävijälippukuntia, joissa on jo perhepartiotoimintaa, ilmoittamaan minulle / SuMeen. Samoin niitä lippukuntia joissa mahdollisesti olisi kiinnostusta, vaikkei vielä aloitettu. Tai muuta kysyttävää taikka ideoita. Tiedustelulla kartoitamme millaisia toiveita ja tarpeita mänkijäyhteistyöhon olisi perhepartion saralla? Perhepartion vetäjät kertokaa – Miten SuMe voisi olla avuksi?

  • ohjelma ja toimintamallit, neuvot sekä vertaistuki, some -jakaminen vaiko mitä ..
  • pyörää ei joka kerta tarvitsisi keksiä uudelleen, vaan hyödyntää muiden jo hyväksi kokemia keinoja ja ideoita
  • tulistelut, muut retket ja perheleirit jne. 

Tehdään jotain suurta pienille yhdessä!

yhteyshenkilö Heikki Kotajärvi, SuMen vpj (ja ViMen “Nallepartion” vetäjä) 050 5472 794 heikki.kotajarvi(at)dnainternet.net tai hallitus@metsänkävijät.fi

Mistä SuMen löytää:

Hashtagit

SuMella on omat hashtagit! Lisätkää postauksinne #mänkijät #metsänkävijät, niin näytetään maailmalle, kuinka siistiä mänkijätoiminta on. 

Mänkijäyhteyshenkilö

Muistathan ilmoittaa SuMelle jos lippukuntanne mänkijäyhteyshenkilö on vaihtunut. Ilmoituksen voi lähettää osoitteeseen hallitus@metsänkävijät.fi