Ansiomerkkitoimikunnan kuulumisia ja yhteistilaus

Tervehdys arvon mänkijä!

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna metsänkävijälippukunnat kokoontuivat Mänkijäpäiville Turkuun. Sunnuntaina pidetyssä vuosikokouksessa hyväksyttiin virallisesti Suomen Metsänkävijöiden ansiomerkkiopas, jota ollaan työstetty ja esitelty viime vuoden aikana. Kokouksessa päätettiin yksimielisesti ottaa Suomen Metsänkävijöiden omat ansiomitalit käyttöön. Mitalien värit ovat rautainen, pronssinen ja hopeinen karhunkäpäliä mukaillen.

Ansiomerkkioppaaseen kannattaa käydä tutustumassa SuMen kotisivuilla. Oppaan tarkoituksena on kattaa koko partiopolku metsänkävijälippukunnassa aina sudenpennusta vanhempaan mänkijään.

Mänkijäpäivillä päätettiin myös SuMen oman ansiomerkkitoimikunnan perustamisesta. Toimikunnan tehtävänä on pitää yllä metsänkävijöiden opasta, tilastoja metsänkävijöiden merkeistä ja päättää ansiomitalien ja Kultaisen Suurmänkijämerkin myöntämisestä. Ansiomitalien ja Suurmänkijämerkin ehdotuslomakkeet löytyvät myös SuMen kotisivuilta.

Viime syksynä luvattiin tämän kevään aikana tehtävästä merkkien yhteistilauksesta, jota tästä eteenpäin ansiomerkkitoimikunta koordinoi. Tilaus toteutetaan joka toinen vuosi tästä keväästä lähtien. Arvioikaa lippukunnassanne kahden vuoden tarpeenne merkkien saralla ja ilmoittakaa se Perttu Aimolalle 29.4. mennessä. Tilaus koskee sudenpääsolkia, karhunpääsolkia, mänkijämerkkiä ja karhunkäpäliä. Ansiomitalit ja Suurmänkijämerkit toimitetaan myöntämisen jälkeen.

Yhteistilauksen merkit toimitetaan kesäkuun alussa, joten ne ehtivät hienosti kesän leireille! Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli jokin asia mietityttää.

Ansiomerkkitoimikunnan puolesta,

Perttu Aimola

040-831 8583

perttu.aimola@gmail.com