KARHUKIRJE I/2020

Mänkijäpäivät 17.-19.4.2020

Mänkijäpäivät kokoaa joka huhtikuu johtajaikäiset Metsänkävijät kahden päivän tapahtumaan. Hyvän ohjelman, seuran ja ruuan äärellä pohdimme päivän polttavia aiheita, kuulemme lippukuntien kuulumisia, iloja ja huolia, ja visioimme SuMe:n tulevaisuutta.

Mänkijäpäivien päätteeksi on SuMe ry:n vuosikokous, jossa mm. valitaan seuraavan kauden hallitus, päätetään budjetista ja sovitaan tulevien mänkijätapahtumien järjestäjälippukunnat. Lisätietoa ilmoittautumisesta tulossa pian. 

Hallitukseen tai tekijäksi SuMeen

Vuosikokous lähestyy ja Suomen Metsänkävijät ry hakee hallituksen riveihin uusia innokkaita tekijöitä!

Tiedätkö jonkun hyvän tyypin, jolla on intoa, visioita ja halua työskennellä yhdessä yhteisiä tavoitteita kohti? Tällä lomakkeella voit anonyymisti kertoa meille kuka mielestäsi olisi hyvä edustamaan mänkijätoimintaa ja ajamaan mänkijäasiaa. Vaatimuksena on 15 vuoden ikä ja Metsänkävijälippukunnan jäsenyys.

Otamme yhteyttä vinkattuihin henkilöihin ja tiedustelemme heidän kiinnostustaan SuMe-pestiin. Hallituksen jäsenet valitaan Mänkijäpäivillä pidettävässä vuosikokouksessa sunnuntaina 19.4.

Kysy rohkeasti lisätietoja! Myös hallituksen ulkoisia pestejä tarjolla!

Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi tai sopivan kaverin yhteystiedot tällä lomakkeella:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOaV9pnLRfa_cIoCmT9HNRhoGURPdUENI2atUWm9vlmUC-Sg/viewform

Mänkijäkisat

Onko lippukunnallasi kisat tulossa, voisiko kisoissa kilpailla myös mänkijämestaruudet. Mänkijäkisoille etsitään järjestäjälippukuntaa. Kisat voi järjestää syksyllä 2020 tai keväällä 2021 lippukunnan toiveiden mukaan. Ilmoittakaa halukkuudestanne Mänkijäpäiviin mennessä hallitukselle tai Facebook-ryhmässä. 

Sähkösanomakisat ja Mänkijäpäivät 2021

Mänkijäpäivillä päätetään seuraavan kauden tapahtumien järjestäjät. Haluatko järjestää Sähkösanomakisat tai Mänkijäpäivät, ilmoita kiinnostuksestasi mänkijäpäivillä.

Suomen Metsänkävijöiden Erätoimikunta

Miltä kuulostaisi talvivaellus Huippuvuorille? Samoajien ruskavaelles Lappiin tai vaikkapa useamman mänkijälippukunnan yhteinen erätaitoviikonloppu, missä opitaan vihdoin käyttämään sitä tuliporaa?

SuMe kehittää toimintaansa ja haluaa tarjota jäsenilleen mahdollisuuden kokemuksiin sekä sellaisten taitojen kehittämiseen, mikä ei välttämättä onnistuisi vielä oman lpk:n resursseilla. 

Ideana on siis tuoda toimikunnan puitteissa yhteen innokkaita yksilöitä tai kaveriporukoita kaikista halukkaista Mänkijälippukunnista tekemään sellaisia projekteja ja ohjelmaa, mikä tuntuu juuri kustakin kokoonpanosta mielekkäältä. 

Toimikunnan tavoitteena on, että projektien organisointi, sekä niillä tapahtuva mahdollinen koulutus tapahtuu mahdollisimman hajautetusti, jolloin jokainen osallistuja, pystyy viemään myös kotilippukuntiin tiedot sekä taidot, millä kehittää lippukuntansa erätoimintaa. 

Lisätietoa ja projekti-ideoiden keräämistä on tulossa helmikuun aikana toimikunnan facebook-ryhmään (lyli.fi/eratmk). Voit halutessasi olla myös suoraan yhteydessä allekirjoittaneeseen. 

Mänkijäterveisin, 

Otso Lappalainen, Erätoimikunnan puheenjohtaja

lappalainen.otso@gmail.com

Ansiomerkkiuudistus

Mänkijäpäivät 2019 velvoitti hallituksen valmistelemaan ehdotuksen siitä, miten Mänkijäin ansiomerkkeja SuMen alla hallinnoitaisiin. Yhteisenä tavoittena oli siirtää käpälät ja Kultainen Suurmänkijämerkki Suomen Metsänkävijät ry:n vallan alle. Alla olevan linkin takana on hallituksen ehdotus Mänkijäpäiville 2020.

https://docs.google.com/document/d/1oXkFGUMyIAANXVB71-2OxATKARgZz9Os07Rf4FGKthQ/edit?usp=drivesdk

Lippukuntien toivotaan tutustuvan ehdotukseen ennen mänkijäpäiviä. Kommentit, palautteen, kehitysehdotukset ja tarkentavat kysymykset voi laittaa suoraan dokumenttiin tai sähköpostitse hallitus@metsänkävijät.fi.

Mänkijäpäivillä käydään lisää keskustelua ansiomerkeistä ja ansiomerkkitoimikunnasta lippukuntien palautteen pohjalta. Vuosikouksen yhteydessä valitaan ensimmäinen ansiomerkkivastaava ja rekrytoidaan ansiomerkkitoimikuntaa.

Mänkijäyhteyshenkilö

Vuoden vaihteessa monessa lippukunnassa on tullut vaihdoksia lippukunnan johdossa. Muistathan ilmoittaa SuMelle jos lippukuntanne mänkijäyhteyshenkilö on vaihtunut. Ilmoituksen voi lähettää osoitteeseen hallitus@metsänkävijät.fi

Mistä SuMen löytää:

  • Nettisivut: metsänkävijät.fi

Hashtagit

SuMella on omat hashtagit! Lisätkää postauksinne #mänkijät #metsänkävijät, niin näytetään maailmalle, kuinka siistiä mänkijätoiminta on. 

Street-O konsepti 

Mikä ihmeen Street-O?

Street-O on pistesuunnistusta taajama-alueella. Jokainen suunnittelee omat reittinsä. Rasteja on yhteensä 30. Rastit on pisteytetty eri arvoisiksi.

Street-O rasteilla leimaus tapahtuu vastaamalla kartan takana olevaan kysymykseen rastipisteestä näkyvästä yksityiskohdasta. Vain mielikuvitus on rajana rastipisteiden valinnassa.Street-O:ssa on 60 minuuttia aikaa kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. 

Miksi juuri Street-O?

Street-O tuo uusia harrastajia ja uusia kohderyhmiä mukaan suunnistukseen, sellaisia, jotka eivät ole koskaan kuvitelleetkaan suunnistavansa.

Street-O tuo uusia elämyksiä ja vaihtelua kaikentasoisten kuntoilijoiden talviliikuntaan.  Street-O:ssa tarjotaan pimeää eksotiikkaa keskellä kaupunkia, lisätään kotikaupungin tuntemusta. Street-O:ssa tarjotaan kaikille mahdollisuus liikuntaan ja ulkoiluun pimeinä talvi-iltoina, sillä järjestäjä kantaa yhteiskuntavastuuta.

Ketkä voivat osallistua?

Aivan kaikki, riippumatta suunnistustaidosta. Jokainen osaa suunnistaa taajama-alueella. Vauhti tekee vaikeuden

Partiolaisille on tällä hetkellä ennakkoilmoittautumalla ilmainen osanotto sekä Turussa, että Helsingissä (osa tapahtumista Espoossa).

Ketkä järjestävät?

Street-O on lähtenyt liikkeelle Turusta, jossa Turun Metsänkävijät järjestää jo neljättä talvikautta tapahtumia. Street-O on levinnyt täksi talveksi 5 eri paikkakunnalle Suomessa, mukana on myös Helsingin Metsänkävijät ja Tapiolan Metsänkävijät, sekä useampia eri suunnistusseuroja.

Ketkä voivat järjestää, ja miksi järjestää?

Kaikki kiinnostuneet, joilla on halu saada ihmiset liikkumaan, sekä riittävä taito (ja mahdollisesti kokemus) yleisötapahtumien järjestämiseksi.

Street-O on oiva tapa kerätä rahaa oman lippukunnan toimintaan. Street-O organisaatio etsii koko ajan uusia kumppaneita eri puolilta Suomea.

Miten liikkeelle?

Ottamalla yhteyttä kari.lehto@tume.fi

Huomaathan, että Turun Metsänkävijät omistaa oikeudet Street-O -nimen käyttöön, eli aivan omin päin tapahtumia ei voi lähteä järjestämään.